Taksiliikenteen taksat

Odotusajalta saa periä 57 euroa tunnilta. Odotustaksa voidaan periä, jos auto odottaa asiakasta tai se liikkuu poikkeuksellisen hitaasti esimerkiksi liikenneruuhkan vuoksi. Esimerkiksi 5 kilometrin matka arkipäivänä päiväsaikaan 1 – 4 matkustajan ollessa kyydissä maksaa noin 14,60 euroa, jos auto ei joudu odottamaan asiakasta tai seisomaan ruuhkan tai muun syyn takia. Esimerkiksi 5 minuutin odotus lisää matkan hintaa noin 4,80 eurolla. Taksimatkan hintaan sisältyy henkilökuljetuksissa 10 prosentin arvonlisävero valtiolle. Tavarakuljetusten taksaa ei ole säädelty. Niiden arvonlisävero on 24 prosenttia. Suomalainen taksataso vastaa eurooppalaista keskiarvoa, myös kansalaisten ostovoimalla mitattuna.

Invataksia
Invataksia edellyttävästä kuljetuksesta voidaan periä 15,69 euron lisämaksu, joka sisältää myös vammaisasiakkaan tavanomaisen saattamisen ja avustamisen.

Paarilisä
Paarilisä edellyttävästä kuljetuksesta voidaan periä 30.07 euron lisämaksu, joka sisältää myös vammaisasiakkaan tavanomaisen saattamisen ja avustamisen.

Tavarankuljetuslisä
Isokokoisista esineistä, kuten suksista, lastenvaunuista ja polkupyöristä voidaan periä 3,00 euron lisämaksu.